Baume & Mercier Clifton Baumatic: En uke på armen

Tekst og bilder: Andreas Rosenberg

Vi har i en uke hatt den nyeste versjonen av Baume & Mercier Clifton Baumatic på håndleddet. Uret er testet sydpå i varmen og nordpå i kulden. Nedenfor kan du lese vår anmeldelse.

Førsteinnntrykk

Uret har et klassisk, men moderne uttrykk med sine 40mm, og så har den en helt vanvittig flott blå (Cadran Bleu) tallskive, der graderingen viser himmelen gjennom en dag – mørk, lys, mørk. Hvis man vender uret, kan man gjennom det transparente baklokket se Baumatic-verket, BM13. Urverket har fem dagers gangreserve og er COSC sertifisert. Datoen er plassert ved kl. 3 og har en meget fin og lettleselig størrelse.

Clifton Baumatic Caliber BM13

Uret er priset til 29.680 kr., hvilket må sies å være en ytterst rimelig pris for et ur av dette kaliberet, som Baumatic er. Selvfølgelig er det småting, som for eksempel foldespenden, som godt kunne hatt noe bedre finish, men her er vi virkelig nede på bagateller. Overordnet er førsteinntrykket meget positivt, og uret gir en følelse av at man får “value for money”.

baume & mercier clifton baumatic referanse 10467

Baumatic så dagens lys i 2018 med hvit skive, og ble lansert med den blå skiven under SIHH i 2019. Uret kommer med alligator rem, som den vi har testet, eller med lenke.

Den nye Clifton Baumatic kolleksjonen fra Baume & Mercier er konstruert på en måte som distanserer dem fra andre ur. Baumatic er deres nye egenutviklede mekaniske automatikk urverk. Gangreserven varer i 5 dager selv om du ikke bærer uret på håndleddet. Det er chronometer-sertifisert, Cosc, med avvik på under +6/-4 sekunder i døgnet, det er antimagnetisk og lar seg ikke forstyrre av elektronikk og trenger ikke service før om 7 år. Quality, reliability and performance trenger ingen oversettelse. Du skjønner det når du har det på hånden.

På håndleddet

Uret sitter meget behagelig på håndleddet, og med mulighet for å mikrojustere remmen kommer uret til å sitte helt perfekt. Tallskiven er lett å lese, og det er – i hvert fall for oss – uungåelig å ikke bli fascinert av skiven når man titter på armen for å se hva klokken er.

Med sin høyde, på kun 10,5mm, så passer uret perfekt under skjortekanten, uansett om det er med eller uten mansjettknapper. Aligatorremmen er myk og behagelig, selv når det er varmt. Overordnet sett, så gir dette uret masse armglede og kvaliteten og nøyaktigheten gjør det hele bare bedre.

baume & mercier clifton baumatic referanse 10467

Samlet sett

Uret henvender seg til den kvalitetsbevisste mannen, som kanskje allerede har kjøpt et sportsur fra eksempelvis Rolex, Omega, TAG Heuer etc., og som nå ønsker seg et “no-nonsense” dress-ur. Baume & Mercier rettferdiggjør deres statement “affordable luxury” med dette uret, og vi må si at det er noe vemodig å måtte sende uret i retur.

Det kommer dager etter dette. Dager da vi kan puste ut, smile og unne oss små og store belønninger for tiden vi har gått gjennom. Det kommer dager hvor vi kan gå på jobb igjen, være i selskap, omgås andre mennesker og vise oss fra vår beste side. Pynte oss litt med et klassisk og tidløst ur som virkelig er skapt for dagene som kommer.

Kom inn og prøv uret selv i vår forretning på Galleriet. Kjøper du en Baume & Mercier fra Protid J. Gjertsen nå, får du med et praktisk reise-etui. 

Dette innlegget ble postet hos Klokker. For tilgang senere kan du lagre bokmerke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.