Review: Garmin Fenix 6

Det er generelt utbredt enighet om at Garmin Fenix er de beste allround multisport og fritidsklokkene på markedet. Garmin har gjennom flere Fenix modeller levert klokker i den helt ypperste klasse og har gjennom solide modeller skapt store forventninger til nye modeller som blir sluppet på markedet. De nye Fenix 6 modellene lever i aller høyeste grad opp til forventningene og sitt gode navn og rykte! Klokkene er bygget av førsteklasses materiale og er stappfulle av avanserte og nyttige funksjoner. Kort sagt får du med en Garmin Fenix 6 en klokke som kan gjøre det meste og som tåler det meste.

Fenix 6 kommer i tre størrelser; Fenix 6S (42mm), Fenix 6 (47mm) og Fenix 6X (51mm). Fenix 6X har det største displayet og den lengste batterilevetiden, Fenix 6S har den minste skjermen og noe kortere batterilevetid og Fenix 6 ligger midt i mellom. Det er også verdt å merke seg at det finnes forskjellige modeller; Garmin Fenix 6 PRO er standard utgaven av Fenix 6 og kommer med alle de avanserte funksjonene klokken har. Garmin Fenix 6 Sapphire innehar alle de samme funksjonene som Fenix 6 PRO, men kommer i tillegg med ripesikkert safirglass. Garmin Fenix 6 Titanium er tilnærmet identisk som Sapphire modellen, eneste forskjellen er at urkransen er i titan og at klokken dermed har noe lavere vekt.

Garmin Fenix 6: Skreddersydd for trening og aktiviteter

Lett å lese

Et viktig moment med en treningsklokke er at skjermen er lett å lese av under selv de tøffeste forhold, om pulsen er høy eller i mørke skiløyper. Garmin Fenix 6 og Fenix 6X har fått større skjerm, Fenix 6 har fått 17% større skjerm enn sin forgjenger og Fenix 6X har fått hele 36% større skjerm. Skjermen til Fenix 6 serien er også alltid på, slik at en ikke trenger aktivere den for å hente ut den informasjonen man trenger. Dette kombinert med at de også er utstyrt med enda bedre oppløsning enn tidligere, gjør at Garmin Fenix 6 serien er optimalisert for trening utendørs og at det er enkelt å lese skjermen under alle lysforhold.

PacePro

En av de nye treningsfunksjonene fra Garmin, som virkelig vil løfte treningen og treningsutbyttet ditt til nye høyder er PacePro. Dette er en ny og intelligent funksjon som hjelper deg med å holde det mest optimale tempoet gjennom hele økten. På en løpetur vil det vanligvis være oppoverbakker og nedoverbakker og det kan være vanskelig å holde et jevnt tempo gjennom hele økten. Det vil kanskje gå raskere der det går nedover og saktere der det går oppover. PacePro vil gjenkjenne rutens høydeprofil og fortelle deg nøyaktig hvor fort du trenger å løpe for å nå det målet du har satt deg.

I forkant av økten velger du en bestemt rute du vil løpe (kan også opprette en rute på klokken/smarttelefonen/datamaskinen). Så velger du et tempo du ønsker å holde på treningsøkten. Fenix 6 vil så beregne høydeprofilen og tempoet du må holde i forskjellige deler av løypen. Underveis i økten vil også klokken gi deg tempoveiledning slik at du alltid vet nøyaktig hvor raskt du trenger å løpe de forskjellige delene av ruten.

Miljøbilde: Garmin Fenix 6 on womans arm
Miljøbilde: Garmin Fenix 6 Woman Running

Topografisk kart

Garmin Fenix 6 kommer med topografiske kart over hele Europa. De topografiske kartene kommer med ekte turn-by-turn navigasjon, slik som vi er blitt kjent med fra blant annet biler og som gjør navigering under treningsøktene til en lek. Fenix 6 vil også hjelpe deg med å finne de beste rutene (enten du løper eller sykler) ved å fremheve de løypene som er hyppigst brukt av andre Garmin-brukere. Garmin vet at ulik aktivitet krever ulik informasjon, derfor er kartene utstyrt med forskjellig utseende ut i fra hvilke aktivitet du utøver. Slik at du ved et enkelt øyekast kan oppfatte den informasjonen som er viktig for deg. Det er også verdt å merke seg at Garmin Fenix 6 kommer med løypekart fra over 2000 skiområder!

Pulsmåler

Fenix 6 er utstyrt med pulsmåler i håndleddet. Den optiske sensoren registrerer pulsen din under aktivitet, men også resten av døgnet. Denne pulsmåleren fungerer også under vann, slik at du kan nytte den til svømming også! Det er verdt å merke seg at sensoren fungerer best ved lavintensitet-økter og om du ønsker å måle pulsen på intervalløkter kan det være nyttig å skaffe seg et pulsbelte i tillegg.

Økt batteritid

Alle klokkene i Garmin Fenix 6 serien har fått forbedret batterilevetid, både i smartwatch-modus, GPS- modus og GPS+ Music modus. Sammenligner en med forgjengeren Fenix 5 har Fenix 6 serien dobbelt så lang batterilevetid. Ingen ønsker å gå tom for batteri midt i en treningsøkt eller en tur på fjellet, derfor har også Garmin Fenix 6 serien fått en ny «Power Manager» som forteller deg nøyaktig hvor lang batterilevetid du har igjen, i tid, ikke prosent. Dette gjør det mye mer forutsigbart for deg og du vil enkelt vite om du har batteri til din fem timers lange fjelltur. Det er også veldig enkelt å bytte mellom forskjellige strømmoduser, slik at en enkelt kan spare strøm om en ikke trenger alle funksjonene samtidig.

Musikkstyring

Modellene kommer med en innebygd musikkfunksjon som enkelt lar deg spille av musikk eller podcaster direkte fra klokken, uten å ha din smarttelefon i nærheten. Klokken kommer med en Spotify-app ferdig installert, slik at du kan overføre dine offline-spillelister til klokken. Det går også å overføre mp3-filer eller annen musikk fra strømmetjenseten Deezer. Det er viktig å merke seg at en også trenger et bluetooth-headset for å spille av musikk på Garmin Fenix 6.

Garmin Fenix 6 kommer også med den velprøvde og trygge trådløse betalingsmåten Garmin Pay. Garmin Pay støttes av de fleste norske banker og lar deg betale trådløst i alle kontaktløse betalingsterminaler. Alt du trenger å gjøre er å registrere et passende bankkort i Garmin Connect-appen!

Gjennom flere år har Garmin bevist at de kan produsere smartklokker i premium kvalitet, og med de nye Fenix 6 modellene gjør merke ytterligere forbedringer i det som allerede er en bunnsolid klokke for Sport og fritidsaktiviteter.

Vår forretning på Torgallmenningen er autorisert forhandler av Garmin. Du finner en oversikt over alle lagerførte varer i vår nettbutikk, samt en full oversikt over årets Garmin Fenix 6 kolleksjon.

Garmin Fenix 6 kolleksjonen

Dette innlegget ble postet hos Klokker. For tilgang senere kan du lagre bokmerke.