Nyhet: Seiko gjenskaper Alpinist modellen fra 1959

Gjenskapelsen av Seiko sin første Alpinist fra 1959. En viktig sportsklokke klassiker er født på nytt.

Det var i 1959 at Seikos første Alpinist-klokke ble introdusert for å møte behovene til fjellklatrere og friluftsliv entusiaster. Fra starten ble klokken godt mottatt og over de neste tiårene spredte omdømmet seg ut i verden. Bemerkelsesverdig nok var det den første Seikoklokken som noen gang ble produsert med tanke på sport. Det banet en vei som førte til utviklingen av mange klokker og stoppeklokker i tiårene som fulgte. Selv om karakteren i klokken er uendret, har designet utviklet seg gjennom tiden. I dag er den første Alpinisten fra 1959 gjenskapt i en klokke som har den høye funksjonaliteten som kjennetegner Prospex-samlingen.

Når Seiko Alpinist ble født i 1959 var denne klokken inngangen til et nytt marked for Seiko. Den hadde skru-baklokk for å forhindre støv og sand fra å komme inn i urverket. Den haddet et solid lærrem for å beskytte klokken mot svette. Timemarkørene og viserne hadde lume slik at klokken beholdt sin høye lesbarhet i mørket. Navnet Alpinist blir fremkalt i de fjellformede markørene klokken tre, seks, ni og tolv. Disse fire tydelig differensierte markørene representerte de fire hovedpunktene på et kompass og med den spesialdesignede markøren klokken tolv tillot klokken alltid å lese tiden trygt og riktig fra alle vinkler. Dette var en funksjon som ble sentral i utformingen av mange påfølgende Seiko sportsklokker og forblir det i dag.

Gjenskapelsen gir Alpinisten fra 1959 liv i alle detaljer. Den generøse størrelsen på markørene er som før satt mot en svart urskive. Hvite minuttmarkører danner en indre ring på urskiven, akkurat som på originalen. Time – og minuttmarkørene er belagt med Lumibrite for lesbarhet i mørket. Glasset er safirkrystall som gjenskaper den milde følelsen av den originale klokken karakteristiske kuppelglass. Klokken er presentert på en lærrem som har samme taggete søm design som forgjengeren.

En slankere profil og oppgraderte spesifikasjoner. Mens gjenskapelsen er tro mot den originale designet, har den blitt oppdatert på innsiden med nytt urverk og funksjonaliteten som Prospex er kjent for. Den har nå et datovindu mellom klokken fire og fem og er vanntett til 100 meter. Safirglasset er behandlet med et antireflekterende belegg på den indre overflaten gir klokken en fantastisk høy lesbarhet. Klokken er drevet av det slanke urverket 6L35 som har en gangreserve på 45 timer. Til tross for datovisning og forbedret ytelse er kassen bare 1mm tykkere. Den nye Seiko Alpinist vil være en limitert modell og kommer i 1959 stykk. SJE085 vil være tilgjengelig hos oss fra august 2021.

I tillegg til den limiterte modellen kommer det tre nye Alpinist-klokker. De er inspirert av den originale klokkens særegne design, men er moderne i utførelsen og selvfølgelig oppdatert innen teknologi, form og funksjon. Lumibrite påføres alle tre viserne og markørene. Urkassen er polert for å skape et moderne utseende, spesielt når det kombineres med den forsiktige avrundete konturen av urskiven og urkassen. Alle de tre klokkene er drevet av 6R35 urverket som har en gangreserve på 70 timer. Klokkene kommer med et buet safirglass som er motstandsdyktig mot riper og er vanntett til 200 meter. To av modellene kommer på stållenke mens den grønne klokken kommer på lærreim. Alle klokkene vil være tilgjengelig hos oss fra fra august 2021.

Seiko Prospex The 1959 Alpinist Re-creation

Caliber 6L35, 28.800 v.p.h (8 per sekund), 26 juveler.

45 timer gangreserve

Spesifikasjoner: Rustfritt stål, Boks-formet safirglass med anti-reflekterende belegg. Skrulokk.

Diameter: 36.6mm, Tykkelse: 11.1mm

Vanntetthet: 10 bar

Magnetisk motstand: 4,800 A/m

Kalveskinnsrem

Begrenset til 1959 eksemplarer.

Seiko Prospex The 1959 Alpinist Modern Re-interpretation

Caliber 6r35, 21.600 v.p.h (6 per sekund), 24 juveler.

70 timer gangreserve

Spesifikasjoner: Rustfritt stål, Buet safirglass med anti-reflekterende belegg. Skrulokk.

Diameter: 38.0mm, Tykkelse: 12.9mm

Vanntetthet: 20 bar

Magnetisk motstand: 4,800 A/m

Stål lenke eller skinnreim av hest.

Dette innlegget ble postet hos Klokker. For tilgang senere kan du lagre bokmerke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.