Nyhet: Grand Seiko GMT «24 Seasons»

En ny serie Grand Seiko GMT-klokker feirer stadig skiftende årstider.

I Japan oppleves hver av de fire årstidene i seks faser, og alle har sine egne forskjellige karakterer. De subtile forandringene fra den ene til den neste bringer tidens natur stadig nærmere til våre sanser. Hver av disse GMT-klokkene feirer en av årets 24 sesongfaser eller sekki.

De valgte sekki er Shunbun (vår), Shōsho (sommer), Kanro (høst) og Tōji (Vinter). Shunbun og Shōsho-versjonene har Hi-Beat 36000 GMT urverket 9S86 mens Spring Drive GMT uverket 9R66 driver Kanro og Tōji klokkene.

Shunbun – SBGJ251

Det er i Shunbun at vårjevndøgn endelig kommer, og alle føler at våren virkelig er i luften. Kirsebærtrærne i fjellet begynner å blomstre og sakura-blomsten dekorerer bakken. Den grønne urskiven og rosengull aksenter fanger perfekt løftet om våren.

Shōsho – SBGJ249

Høysommer nærmer seg, og ender regntiden. I Shōsho skaper den varme vinden delikate krusninger i de mange tusen innsjøer og dammer som skinner i forsommeren i hele Japan. Bølgemønsterhjulet gir Shōsho liv.

Kanro – SBGE271

Kveldene trekker inn og det er en dis i morgenluften. Glidebevegelsen sekundviseren beveger seg stille, som månen over nattehimmelen. Høsten er på sitt høydepunkt.

Tōji – SBGE269

Vintersolverv er i TŌji. Dagene er korte, luften er skarp og klar og snø demper lyden av vinden. Skiven har tekstur og farge av et vinterlandskap når solen synker lavere på himmelen.

Den mykt formede urkassen har de klassiske, men likevel særegne Grand Seiko-kantene som er skarpe og vinklede, og sidene er Zaratsu polert til en forvrengningsfri overflate. Både det mekaniske og Spring Drive-urverkene er tydelig synlige gjennom safirglasset på baklokket og skjønnheten i deres etterbehandling er der for å nytes.

Basert på en serie som først ble presentert i USA, vil Shunbun og Shōsho-klokkene være tilgjengelige i vår butikk i mai og Kanro og TŌji-klokkene i september.

Dette innlegget ble postet hos Klokker. For tilgang senere kan du lagre bokmerke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.