Ny Grand Seiko Spring Drive GMT hyller grunnleggeren Kintaro Hattori

En ny Spring Drive Chronograph med gull detaljer blir med Grand Seiko Sport Collection.

Kintaro Hattori grunnla selskapet i 1881 og ledet det til sin død i en alder av 73 år i 1934. Hans tro var at selskapet hans skulle være «Alltid et skritt foran resten». Selvom Grand Seiko ikke var opprettet før 1960 er det ingenting som uttrykker kraften i hans visjon bedre enn Grand Seiko medsin unike design, ledende produksjon og utsøkte etterbehandling. Til ære for den 140.årsdagen for grunnleggelsen av selskapet, kunngjør Grand Seiko stolt en ny vår Kjør kronograf som perfekt belyser Kintaro Hattoris visjon.

Zirconia keramikk, 18k gull og et raffinert nytt utseende

Denne kraftige klokken kombinerer den høye funksjonaliteten til Spring Drive-kronograf urverket 9R86 med et nytt design og en ny kombinasjon av materialer. Resultatet er et helt spesielt ur. Bezelen fanger øyet umiddelbart med sin dodekaederform (tolvsidet), det ytre laget av zirkoniumkeramikk og 18k gull. Takket være denne kombinasjonen av materialer er den både påfallende vakker og en fantastisk kvalitet.

Urkassen bruker også kontrast for å gi et varig, visuelt inntrykk. Dens øverste overflater har en hairline-finish mens sidene viser den forvrengningsfrie perfeksjonen som bare Zaratsu polering kan levere. Skiven er like rik som den er leselig.Viserne i gull og timemarkørene skiller seg ut mot den rene svarte urskiven, og når markørene er justert nøyaktig til hvert toppunkt på tolvkantet ramme, kan både tid på dagen og forløpt tid leses nøyaktig og med et øyekast. 18k gule gullknapper som betjener kronografen er fremtredende og designet for å sikre sikker drift, men de er også strømlinjeformet slik at de ser like bra ut når de er under en skjorte mansjett som på idrettsbanen.

Grand Seiko initialene i 18k gull pryder lenkens lås som er festet direkte i klokken. En ekstra rem i krokodilleskinn med gulldetaljer følger også med klokken.

En kronograf med ultimat presisjon

Grand Seikos Spring Drive-kronograf kan være den mest presise kronografen i verden. Den måler forløpt tid opp til tolv timer med en nøyaktighetsgrad på ± ett sekund om dagen, om kronografen er i bruk eller ikke, takket være reguleringssystemet som er unikt til Spring Drive, forblir presisjonen på dette høye nivået selv når gangreserven er lav. Like viktig, det måler tiden ikke til nærmeste brøkdel av et sekund, men nøyaktig, takk til det faktum at kronografviserne stopper og starter i det man trykker på knappen. Presisjonen av driften er sikret med kolonnehjul og loddrett koblingssystemer som ble brukt sammen av selskapet i 1969.

9R86 urverket har mer enn 400 deler, og alle er laget og hånd montert av dyktige håndverkere i Shinshu Watch Studio i sentrale Japan.

Klokken vil være limitert til 500stk og tilgjengelig hos utvalgte Grand Seiko-forhandlere over hele verden i juli 2021.

Grand Seiko Sports Collection SBGC240

Spring Drive Chronograph GMT: SBGC240
Seiko 140th Anniversary Limited Edition
Kaliber 9R86
Opptrekk: Automatisk med manuelt opptrekk.
Gangreserve: 72 timer
Nøyaktighet: ±1 sekund per dag (±15 sekund per måned)
12-timers chronograph
Antall Juveler: 50
Spesifikasjoner: Kasse i rustfritt stål kasse med bezel i  keramikk og 18K Gult gull. Trykkere i 18K gult Gull. Buet safirglass med anti-reflekterende belegg. Transparent baklokk. Skrukrone.
Vanntett: 10 bar
Magnetisk motstand: 4,800 A/m
Diameter: 43.8mm, Tykkelse: 16.1mm
Foldespenne. Leveres med ekstra krokodillerem.

Dette innlegget ble postet hos Klokker. For tilgang senere kan du lagre bokmerke.