Nyhet: Seiko Prospex The Naomi Uemura 80th Anniversary Limited Edition

En ny-tolkning av Seikos 1970 dykkerur minnes livet og prestasjonene til eventyreren Naomi Uemura.

Fem år etter introduksjonen av Seiko og Japans første dykkerklokke i 1965 introduserte Seiko en klokke som var like minneverdig som den var funksjonell. Dykkerklokken fra 1970 hadde et flytende kassedesign med en asymmetrisk forlengelse klokken fire som beskytter skrukronen. Med denne solide byggekvaliteten, 150 meter vanntetthet, lume på visere og markører er den perfekt for de som krever en klokke med eksepsjonell styrke og lesbarhet. Klokken beviste sin pålitelighet i ekstreme forhold når den ble brukt av den japanske eventyreren Naomi Uemura fra 1974 til 1976 når han gjennomførte en 12 500km lang hundeslede ekspedisjon alene fra Grønnland til Alaska.

2021 markerer 80 års jubileet for Naomi Uemuras fødselsdag, og i dag feirer vi med en moderne tolkning av den høyt respekterte dykkerklokken som minnes Uemuras liv og prestasjoner.

En trofast gjenskapelse oppgradert for å møte dagens Prospex-standard

Denne jubileums-klokken er tro til det originale designet fra 1970, men er grundig oppgradert i alle ledd. Mønsteret på urskiven henter inspirasjonen sin fra fjellandskapet som Uemura elsket så høyt. Bezel og urskiven er i blåtoner som ligner klodens øverste atmosfæriske lag som bare de som har vært på toppen av verden kan se. Uemura var den første personen i verden som nådde toppen av de høyeste fjelltoppene på alle fem kontinenter. Urkassens sider er forsiktig polert og klokken er presentert på en fem raders stållenke som skaper en moderne og skarp profil. Takket være posisjoneringen av datovinduet mellom klokken fire og fem er alle tolv timemarkørene lakkert med LumiBrite, det samme er viserne for å maksimere lesbarheten i mørket.

Denne Uemura-inspirerte klokken er drevet av 8L35 urverket som er spesialdesignet for dykkerklokker av urmakerne i Shizukuishi Watch Studio i Japan. Kassen har et ekstremt hardt belegg for å beskytte klokken mot riper. Glasset er dobbeltkurvet safir med antireflekterende belegg for å forsikre høy lesbarhet fra enhver vinkel. Klokken er vanntett til 200 meter og kommer med en alternativ silikonrem. Klokken vil være begrenset til 1200 stk og tilgjengelig hos oss fra juli 2021.

Et nytt tilskudd til Prospex familien

I tillegg til den limiterte modellen som feirer 80 årsdagen til Naomi Uemura, kommer det en modell med grå urskive. Klokken deler det samme urskivedesignet som den limiterte modellen, men i en kullgrå urksive som ligner 1970 originalen. Den har samme kassedesign, egenskaper og spesifikasjoner som den limiterte modellen, og vil være tilgjengelig hos oss fra juli 2021.

Dette innlegget ble postet hos Klokker. For tilgang senere kan du lagre bokmerke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.