”Klokken er det siste maskuline som er igjen på mannen.”

For sluttiden bryr Ole Einar Bjørndalen seg ikke om. Om det er 24 eller 25 minutter på en 10 km sprint spiller ingen rolle, så lenge han kommer først i mål.

Og det har han gjort i den ene olympiske vinterøvelsen etter den andre. Med 13 medaljer hvorav 8 gull, er det ingen som slår Simostrandas mest kjente 40 åring.

Under OL i Sotsji var han tilbake til gamle høyder. To gull. Imponerende, alderen tatt i betraktning. På stafetten gikk laget hans først over målstreken. Og på sprinten var han 1,3 sekunder foran nestemann.

Det som virkelig teller for Ole Einar er tiden på standplass. Med en puls som fort er over 180 i minuttet, skal han fyre av fem skudd og få treff på samtlige. Og det er her sekundene spiller inn.

– Skuddrytmen min bør være på mellom 1,9 og 2,4. Da er sannsynligheten for en god serie størst, forteller Ole Einar. Sekundene i sporet vil han ikke vite noe om. Sekundanter prater for døve ører de første rundene.

Hva betyr tid?
Tid er et viktig ord i livet til Bjørndalen. – Tid er noe jeg må forholde meg til. Det handler om planlegging. Struktur. Har jeg ikke en struktur over hverdagen, har jeg ikke en sjanse. Den dagen vi ser Bjørndalen uten klokke på venstrehånda, kommer derfor trolig aldri. – Jeg blir mer kreativ når jeg har struktur over tiden. For det handler om å rydde plass til nettopp å være kreativ.

Ole Einar, time for time
Slik ser den travleste treningsdagen ut med mange sponsoroppdrag for Ole Einar Bjørndalen.

06.30    Opp og frokost
07.30    Rulleski, to og en halv time
10.30    Lunch – pasta
11.00    Kontorarbeid
12.00    En times søvn
13.00    Sponsoraktiviteter
15.00    To timers løpetur
17.00    Dusj, skifte
17.30    Middag
18.00    Sponsoraktiviteter
20.00    Kveldsmat
23.00    Slukke lyset

Ole Einar Bjørndalen er over snittet interessert i klokker. Han har mange. Vi snakker om et femtitalls klokker. Som idrettsutøver har han selvsagt noen pulsklokker. 
Men den store interessen er for armbåndsur. De fleste ligger trygt i banksafen og blir tatt frem ved spesielle anledninger, – Jeg bytter gjerne klokke etter farge og humør. Av og til går jeg med de tynne og slanke klokkene. Andre ganger med de sporty. Det går litt i bølger etter hva slags stil jeg liker. Akkurat nå er det retrostilen som gjelder. De litt større klokkene med rene flater. Liker også stålklokker, det blanke stålet. Og han er ekstra stolt over å ha vært med på å utvikle en egen klokkemodell, Certina DS Limited Edition, et ur det bare er 2014 eksemplarer av i hele verden. Gull er kanskje det som smaker best som idrettsutøver, men som privatperson er Ole Einar klokkeklar – Gult gull liker jeg virkelig ikke. Nærmest hater det. Det blir for mye bling, bling. Et lite tips der altså til dem som vurderer gullklokke til Bjørndalen for lang og tro tjeneste.

Sekundstriden
Vi ba Ole Einar Bjørndalen fortelle oss når det var gått 10 sekunder. 

Vi gav ham tre forsøk. 
Hvordan fungerer din indre klokke?

1.    gang: 9,59

2.    gang: 10,55

3.    gang: 11.28

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *