Kategoriarkiv: Baume & Mercier

Baume & Mercier Riviera: Den lille prikken over i-en

Det er mange likhetstrekk mellom bil- og klokkeindustrien. De siste ti-årene har SUV-ene blitt stadig mer populære – og nå er SUV-ene de mest populære bilene. Tilnærmet samtlige bilmerker har minst en SUV-modell i sortimentet. Ikke fordi du skal kjøre i terrenget, men fordi en SUV er mest praktisk uansett hvor du skal og hva du skal ha med. Å kjøre en SUV gir også utrykk for en sporty og aktiv livsstil, en image de fleste ønsker seg.

Så er det også i klokkenes verden. Den er knøttliten i størrelse og veier en mikrobrøkdel av det bilen din gjør.  Likevel forteller klokken din like mye om hvem og hva du er, som bilen du kjører og klærne du går i. 

Baume & Mercier Riviera Baumatic er en sådan SUV. Det passer perfekt, uansett antrekk og anledning. Første gang lansert i 1973 og fortsatt like gjenkjennbar med sin 12-kantede bezel rundt glasset. 

Baume & Mercier Riviera Baumatic 10616

Automatisk, Kaliber BM13-1975A.

5 dagers gangreserve, gangnøyaktighet -4/+6 sek, antimagnetisk og 5 års serviceintervall.

42mm, stål kasse med ripesikkert safirglass. Vannresistens 100 meter.

Veil. Pris inkl. mva: € 3600 / DKK 26850 NOK/SEK 37820

Til alle tider

De håndlagede urene fra sveitsiske Baume & Mercier har gjennom snart to hundre år satt spor etter seg. Både gjennom sine presise og bestandige urverk, men også ved å representere design som treffer tidsånden. Et Baume & Mercier ur er et tydelig statement i et hverdagsantrekk og vil samtidig alltid være et diskret og elegant følge til et formelt antrekk. Clifton Baumatic kolleksjonen markerer en ny tidsalder for Baume & Mercier. Et nytt, egenutviklet mekanisk urverk med 120 timers gangreserve gjør at uret går i 5 dager selv om du ikke bærer uret på håndleddet. Det er chronometersertifisert (Cosc) med et avvik på under +6/-4 sekunder i døgnet og antimagnetisk, det lar seg derfor ikke forstyrre av elektronikk. Clifton Baumatic trenger heller ikke vedlikehold før om 7 år.

Quality, reliability and performance trenger ingen oversettelse. 

Du skjønner det når du har det på hånden.

Se alle modeller

Revolusjonerende urverk fra Baume & Mercier

In-house urverk, 5 dagers gangreserve og en pris som overrasker klokkeekspertene.

Tradisjon og historie er ofte det som forbindes med Baume & Mercier, grunnlagt i Genève i 1830. Med lanseringen av Baumatic er det innovasjon og revolusjon som er stikkordene. Klokkene med merkets egne Baumatic-urverk er nå tilgjengelige hos Urmaker og Gullsmed J. Gjertsen her på Galleriet. Kolleksjonen består av fem elegante ur, med fire unike egenskaper og priser fra 27.440 kr.

I Baumatic-serien er det det indre som virkelig teller, i tillegg til et elegant og pent ytre. Det nye kaliberet fra Baume & Mercier løser nemlig mange av utfordringene med standard mekaniske urverk, ved å fokusere på fire utvalgte områder:

  • Gangreserve
  • Nøyaktighet
  • Antimagnetisme
  • Holdbarhet

Gangreserve

Gangreserven til et standard mekanisk automatikk urverk varierer fra 40 til 70 timer når det er trukket helt opp. Samtlige Baume & Mercier Baumatic-klokker har en gangreserve på 120 timer, altså hele 5 dager. Det betyr at du kan legge fra deg klokken i samtlige langhelger i mai og den vil fortsette å gå presist når du tar den på igjen og er klar for ny arbeidsuke.

Nøyaktighet

En standard mekanisk klokke behøver regelmessig stilling av tid på grunn av den daglige variasjonen på mellom 20 og 30 sekunder. Baumatic sørger for en nøyaktighet helt ned til mellom -4/+6 sekunder per dag. Dette fører til en upåklagelig nøyaktighet også gjennom hele gangreserven.

Antimagnetisme

Magnetisme påvirker mekaniske urverk på mange forskjellige måter, blant annet kan det føre til at klokken stopper, eller at den viser feil tid. Baume & Mercier Clifton Baumatic er utviklet til å tåle hele 1,500 Gauss, en motstandsdyktighet som er hele 25x høyere enn den gjeldene ISO-standarden.

Holdbarhet

Et mekanisk urverk er som et finstemt instrument, bestående av et utall miniatyrkomponenter. De kontinuerlige bevegelsene resulterer i friksjon og slitasje, som kan reduseres med smøring. Kvaliteten på de ulike delene og smøringen som er brukt i Baumatic gjør det mulig å forlenge serviceintervallene fra 2-3 år til mer enn 5 år.