SERVICE & VEDLIKEHOLD AV KLOKKER

En klokke må få service jevnlig for å opprettholde funksjonaliteten, utseendet og verdien sin, spesielt hvis den har et automatisk urverk. Hvordan og når dette bør gjøres avhenger av klokken du eier, men vanligvis skjer dette mellom tre og fem år basert på anbefalingene fra klokkeprodusenten og hvor ofte du bruker den. En fullstendig overhaling av klokken innebærer i hovedsak å demontere den, rense hver enkelt del og deretter sette den sammen igjen.

Be om prisoverslag

PROSESSEN BAK EN SERVICE

Mekaniske klokker består av hundrevis av små deler, hvor mange av dem er i konstant bevegelse. På grunn av dette er de utsatt for slitasje. Men med jevnlig vedlikehold vil din mekaniske klokke tikke i årevis.

Vi anbefaler å utføre service på en ny klokke hvert tredje til femte år, selv om den virker å være i perfekt stand. Dette skyldes at smøremidler som hindrer friksjon og mulig skade på skjøre indre komponenter brytes ned over tid og må byttes ut. På en mindre hyggelig merknad, vet vi alle at uansett hvor forsiktig du er med klokken din, skjer uhell. Heldigvis er det svært få reparasjoner våre urmakere ikke kan utføre.

Noen reparasjoner tar lang tid, så vi vil alltid gi deg et fullstendig estimat før vi går videre.

Når vi utfører service på en mekanisk klokke, utfører våre urmakere en omfattende sjekk for å forsikre seg om at klokken din returnerer til deg i topp stand.

 1. Sjekk klokkens kasse, lenke eller reim.
 2. Fjerne lenken eller reimen, åpne kassen og fjerne krone, pakinger og urverk.
 3. Undersøk funksjonaliteten til viserne, kalenderfunksjoner og eventuell rotor.
 4. Inspiser og juster løpeverket som styrer tidsreguleringen.
 5. Demonter klokkekassen fullstendig og inspiser urverket og delene.
 6. Bytt ut eventuelle slitte eller skadde deler.
 7. Rengjør grundig alle delene i spesialiserte kjemiske bad ved bruk av rengjøringsmaskiner.
 8. Monter urverket sammen igjen og reguler det i samsvar med produsentens spesifikasjoner.
 9. Smør urverket med oljer og fett hvis det er nødvendig, og sjekk løpeverket.
 10. Avmagnetisering, regulering og sjekk av urverkets gange i samsvar med produsentens standarder ved hjelp av spesialisert sveitsisk tidtakingsutstyr.
 11. Sett på plass urskiven og viserne, og rengjør klokkekassen og lenken med ultralydteknologi.
 12. Bytt ut pakninger om nødvendig, og sett på plass urverket og lenken eller reimen.
 13. Sjekk av nøyaktighet og juster den om nødvendig ved hjelp av tidtakingsutstyr.

Når vi har fullført disse trinnene, tester vi klokken på en håndleddssimulator i tre til fire og en halv time for å forsikre oss om at det automatiske opptrekkingssystemet fungerer feilfritt. Klokken blir deretter statisk testet i 24 timer med urskiven ned og dens gangreserve blir sjekket til energien er oppbrukt i oppreist stilling.

Denne endelige inspeksjonen før vi returnerer klokken er kritisk – da blir den garantert i enten 12 måneder.

Urmaker demonterer et urverk
Urmaker kontrollerer gangnøyaktighet på en klokke
Urmaker plasserer klokke i en trykktester

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Vi anbefaler å utføre service på en ny klokke hvert tredje til femte år, selv om den virker å være i perfekt stand. Dette skyldes at smøremidler som hindrer friksjon og mulig skade på skjøre indre komponenter brytes ned over tid og må byttes ut.

Du kan også undsøke hva produsenten av klokken din anbefaler, da mange moderne urverk benytter mer slitesterke komponenter og har lengre serviceintervaller.

Hva en service koster avhenger av type klokke, komplikasjoner (funksjoner) og alder. Derfor vil vi alltid gi deg et prisoverslag på reparasjonen før vi setter i gang.

De fleste batterier er designet til å vare i to år, men dette kan variere fra klokke til klokke. Du kan bytte batteri etter behov. Når klokken har stoppet burde du levere den hos en urmaker så raskt som mulig for å unngår at batterisyre lekker ut i urverket.

Mange moderne klokker har en batteriindikator (EOL), som forteller når det er på tide med batteribytte. Dette vises ved at sekundviseren hopper flere sekunder av gangen.

Et batteriskift hos oss kan ofte gjøres mens du venter.

En trykktest simulerer forholdene under vann ved å påføre lufttrykk. Under en slik test får du svar på om alle pakningene er forseglet og vanntette. Over tid må pakningene byttes ut og smøres.

Vi anbefaler en årlig trykktest av klokken dersom den brukes i vann. 

Kontaktskjema Verksted

Navn
Max. file size: 2 GB.