TAG Heuer – innovativ teknologi med tradisjoner i bunn
Eduoard Heuer kom fra en skomakerfamilie, men bestemte seg imidlertid for å ikke bli trofast mot sin lest. Den unge gründeren var derimot svært interessert i tidtaking, og som 16-åring begynte han å gå i lære hos en urmaker. I 1860, bare 20 år gammel, startet han det vi i dag kjenner som TAG Heuer.
En sann begavelse
Edouard viste raskt at han besatte et betydelige urmakertalent, og det tok ikke lange tiden før han tok sitt første patent. Det kom i 1869 med en krone med to funksjoner. Denne ble brukt til både å stille tiden og trekke fjæren som holder verket i gang.
18 år senere, i 1887, kom patentet Heuer er mest kjent for. Nemlig det anerkjente Oscillating pinion – et tannhjul som starter og stopper kronografen uavhengig av resten av verket. Dette bidro til at både den vanlige tidtakingen og stoppeklokkefunksjonen ble mer nøyaktig. Årsaken til dette var at de fungerte uavhengig av hverandre.
Den ansette TAG Heuer-klokken
Oscillating pinion er fremdeles den dag i dag benyttet blant mange av verdens fremste kornografprodusenter.
Og merket har vitterlig tålt tidens tann – en TAG Heuer klokke anno 2021 er noe av det mest prestisjefylte, eksklusive og aktverdige du kan bære på armen.
Protid Urmaker Gjertsen er autorisert forhandler av TAG Heuer i Bergen. Velkommen inn for en nærmere titt på disse teknologiske vidunderne.
I motorsportens førersete
Skal man trekke assosiasjoner fra klokkeuniverset til den mer motoriserte verdenen, er det naturlig konkludere med at TAG Heuer er klokkenes Porsche – eller vice versa.
De to selskapene deler samme DNA når det gjelder ambisjonsnivå og lidenskap for motorsport.
Siden 2019/2020-sesongen av ABB FIA Formula E-mesterskapet, har den sveitsiske klokkeprodusenten hatt sitt eget lag: TAG Heuer Porsche Formula E Team.
Sammen har de to samarbeidspartnerne gitt et løfte:
Stor suksess og nye fremskritt innen teknologi og ytelse.
Kolleksjoner
Oppdag TAG Heuer klokkene