Kategoriarkiv: Grand Seiko

Grand Seiko Spring Drive – Høypresisjons urverk

Med et mål om å lage den ideelle klokken

Siden oppstarten av Grand Seiko i 1960, har ideen bak Grand Seiko vært like enkel å huske som den har vært vanskelig å gjennomføre. Ideen har alltid vært å lage et ur som har vært presist, holdbart, behagelig å ha på seg og så vakkert å se på som overhode mulig. Allerede i 1968 ble Grand Seiko tildelt prisen som beste mekaniske klokke ved en prisutdeling i Genève , Sveits, og verden fikk virkelig opp øynene for at Grand Seiko.

I sin stadige jakt etter den ideelle klokken, det perfekte og mest presise urverk, har Grand Seiko bare blitt bedre og bedre. Der mange av dagens klokker blir masseprodusert og noen vil påstå at de mister noe av sin sjarm. Har Grand Seiko holdt på det tradisjonelle, der alle klokker blir håndlaget og de i tillegg har et utrolig fokus på kvalitetskontrollen.

Der noen kjøper en klokke fordi den er prangende, har et kjent merkenavn, eller fordi den har status, så er bare Grand Seiko usedvanlig solide og presise klokker, som i tillegg ser veldig bra ut.

Det unike spring drive systemet

Spring Driver er en unik klokketeknologi. Den genererer energi, som alle andre mekaniske klokker, men kombinerer dette med en elektronisk regulator som gir den et nivå av nøyaktighet som ingen kan matche. Utviklingen av Spring Drive var mulig fordi Grand Seiko er en av de få produsentene som mestrer elektronisk og mekanisk urmakerkunst.

Spring Drive drives av en hovedfjær, akkurat som alle andre mekaniske klokker. Denne tradisjonelle måten å generere kraft gjør at klokken kan være helt selvstendig. Uten noe behov for batteri eller annen strømkilde. Ved å skru på kronen eller å bevege håndleddet trekkes hovedfjæren opp og energi lagres. Denne energien overføres deretter til tannhjul og videre til visere. Ved å dra nytte av det høye dreiemomentet som hovedfjæren gir, trenger ikke urverket annen energikilde enn hovedfjæren for å gi viserene den glidende bevegelsen som Spring Drive urverket er så kjent for.

Spring Drive kombinerer de beste elementene fra både mekaniske og elektroniske klokker. Mens trehåndsversjoner har over 200 komponenter, har versjoner med flere funksjoner, som Spring Drive-kronografen, godt over 300. Alle satt sammen for hånd.

Grand Seiko Spring Drive GMT

Grand Seiko fortsetter utvidelsen av sin katalog med introduksjonen av flere nye modeller, som også inkluderer klokker fra sports kolleksjonen. Det er også stort fokus på en modell med en meget populær komplikasjon som er laget for reisende, en GMT-funksjon. Som etterkommeren til de robuste SBGJ239 og SBGJ237 presenterer nå Grand Seiko en mer kompakt og slankere modell. Helt i takt med tanker i tiden om at klokker ikke skal være så dominerende og store.  Med et in-house hybrid urverk er det liten tvil om at Grand Seiko Spring Drive SBGE253, SBGE255 og SBGE257 vil bli store snakkiser i året og årene som kommer.

Selve designet til de nye Sport GMT Spring Drive modellene er uten tvil Grand Seiko tvers igjennom. Proporsjonene er deilig kompakte med en diameter på 40,5mm, som er kjent som den perfekte størrelse for dagligdags sportsklokke. Balansert, velproporsjonert, med nok tilstedeværelse til å gi følelse av kvalitet og trygghet, men samtidig kompakt nok til å være komfortabel og relativt diskret. Urkassens høyde måler 14,7mm, noe som må sies å være ganske fornuftig med tanke på urverket som sitter inni kassen. 

Et annet stort samtaleemne med GMT sports serien er den nydelige keramiske bezelringen. Den er tilgjengelig i tre forskjellige farger; grønn, blå og sort. Den blanke ripebestandige bezelringen komplimenterer den samme fargen på urskiven og har også en 24-timers skala gravert i hvitt for maksimum kontrast og lesbarhet. 

Urskivene har en finish som en skal forvente av et Grand Seiko produkt, med et lite datovindu plassert klokken fire og en energireserve indikator mellom klokken åtte og ni, noe som gir tydelig informasjon til brukeren og gir en god del visuell aura til skiven.

Et annet svært synlig kosmetisk grep som er blitt gjort i lag med skiven er den store GMT viseren, som er farget rød på den sorte skiven, lys blå på den blå skiven og gullfarget(klassisk) på den grønne skiven.

Hvorfor velge Grand Seiko Spring Drive GMT?

Det finnes mange sportsklokker på markedet. Og det finnes mange klokker på markedet som lover mye, men det finnes svært få klokker på markedet som leverer mer for pengene enn Grand Seiko. Grand Seiko Spring Drive GMT sitt in-house calibre 9R66 gir deg 72 timer energireserve, mer en nok tid til å kunne legge fra deg klokken noen dager (om du noen gang skulle ville det) og ta den på deg uten behov for å stille den. Legg til at denne GMT klokken faktisk er vanntett til 200m og har et tidsavvik på så lite som +/- 1 sek per dag. Så snakker vi her om den perfekte reiseklokke og dagligdagsklokke. Den er presis, robust nok til å tåle det meste, men diskret nok til å gå til det meste.

Bestille Grand Seiko Spring Drive GMT

Se alle modeller