Nyhet: Seiko 140th Anniversary Limited Editions

Prospex, Astron, Presage og 5 Sports kommer sammen i feiringen av Seikos 140-årsjubileum.

Da Kintaro Hattori grunnla selskapet i 1881, var han bare 21 år gammel. I løpet av hans femti år ved roret ble Seiko den ledende klokkeprodusenten i Japan, med sitt eget design og produksjonsanlegg. Denne prestasjonen var et direkte resultat av hans ensidige visjon om at Seiko skal alltid være «ett skritt foran resten». Hans ord resonnerer fortsatt og fortsetter å inspirere Seiko i dag. I feiringen av Seikos 140-årsjubileum, blir Kintaros visjon nå realisert i en serie med fire limited edition-klokker, fra hver sin serie, som sammen viser til Seikos urmakeriekspertise, fra automatikk til GPS Solar.

Fra Prospex til Astron GPS Solar. Et bredt spekter av urmakerekspertise.

De fire klokkene i denne serien deler den samme blå og gråhvite fargen, men er alle veldig forskjellig i design, teknologi og karakter. Astron GPS Solar representerer toppen av høyteknologisk elektronisk urmakeri mens 6R64 automatisk GMT kaliber er tradisjonell horologi på sitt beste. Serien bygger også på Seikos lange tradisjon innen sportsklokker. Prospex klokken er en moderne tolkning av Seikos aller første dykkerur fra 1965, mens Seiko 5 Sports-modellen symboliserer den ekstraordinære verdien denne serien har tilbudt elskere av sportsklokker i over et halvt århundre. Alle klokkene vil være tilgjengelig hos oss fra mai 2021.

Prospex

En moderne tolkning av Seikos første dykkerur fra 1965. De brede viserne og sjenerøst påført Lumibrite gir høy lesbarhet mens skrukronen og baklokket sørger for 200 meters vanntetthet. Urkassen og baklokket er formet for å sitte behagelig på håndleddet. Modellen er begrenset til 6000 stk.

Presage

Presage Sharp Edged Series´ urkasse og lenke har flate overflater med skarpe vinkler som gjør at klokken kan glitre fra alle vinkler. Kassen har et superhardt belegg som beskytter urkassen og lenken mot riper, men bevarer også glansen. Skiven har en Asanoha eller hampebladmønster som har blitt brukt i tusen år på japansk tekstil og arkitektur. Den rike konsistensen av skivens geometriske mønster skaper uendelig forskjellige nyanser i forskjellige vinkler når lyset beveger seg over det. Klokken er drevet av urverket 6R64. Modellen er begrenset til 3.500 stk.

Astron

Urkassen til denne Astron GPS Solar-modellen har den samme buede silhuetten og de samme brede lugsene som Quartz Astron-uret fra 1969, som fortsatt er en av Seikos mest berømte teknologiske prestasjoner. Designet er oppdatert med GPS Solar DualTime 5X53 Kaliber som tilpasser seg den nøyaktige tiden hvor som helst i verden, med bare kraften av lys og tilbyr flere avanserte funksjoner, inkludert høyhastighets justering av tidssone og en ‘Time Transfer’ -funksjon. Skiven er i en ren, lys sølvfarge med blå indekser, og bezelen er i blå keramikk. En begrenset modell på 1400 eksemplarer.

Seiko 5 Sports

Den øyeblikkelig gjenkjennelige klokken har en hvit urskive som for aller første gang blir introdusert på en Seiko 5 Sports. Med denne blendende urskiven og den blå bezelen og viserne, krever klokken å bli brukt hele sommeren lang. Seikos pålitelige automatiske 4R36 urverk gir påliteligheten Seiko 5 alltid har vært kjent for. En limitert modell til 11.000stk.

Dette innlegget ble postet hos Klokker. For tilgang senere kan du lagre bokmerke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.